Зорана Михајловић да потврди да ли ЕПС купује багер у вредности 3 милиона евра већој од тржишне

Ресорни одбор Демократске странке за рударство и енергетику упозорава да је Електропривреда Србије у процесу набавке роторног багера за површински коп Радљево, а да сама набавка прети да израсте у нову велику аферу.

Према речима незадовољних радника ЕПС-а, који су контактирали Демократску странку, овај посао је већ договорен са Енерготехника Јужном Бачком, чији власник је био гарант за кредит Српске напредне странке, 2012. године. Ова компанија је иначе позната по томе што велики број послова обавља за  разне државне органе, па је јавност често назива миљеницом власти.

Роторни багер који се набавља кошта око 30 милиона евра, а са монтажом цео посао не може да кошта више од 35 милиона евра. Према речима радника, ЕПС је већ договорио овај посао у износу од чак 38 милиона евра. Зато Ресорни одбор ДС за енергетику и рударство поставља питање министарки Зорану Михајловић да ли су ови подаци тачни и, ако јесу, коме иде вишак од 3 милиона евра? Да ли је на помолу нова велика афера власти, у тренутку када је систем ЕПС-а близу распада, због великог броја хаварија и огромне штете, коју су већ направили кадрови Српске напредне странке, нестручним руковођењем овог предузећа?

Информативна служба Демократске странке