Када донесете храбру одлуку и постанете члан Демократске странке показаћете одговорност и спремност да утичете на будућност своје земље. Постаћете члан велике демократске породице која све потенцијале подређује државним интересима, у којој сваки члан, унапређујући себе, странку и целокупно друштво, хоће и од Србије да створи боље место за живот.

Чланство у политичкој институцији српског друштва каква је Демократска странка јесте привилегија у најпозитивнијем смислу те речи. Привилегија да будете међу пријатељима који своју земљу желе у породици европских народа, који заједно са грађанима Србије учествују у доношењу важних одлука за судбину државе.

Чланство у Демократској странци подразумева и обавезе. Дужност сваког демократе је да промовише стручност, способност и поштење као основне критеријуме јавног делања. Да се залаже за друштвену солидарност, социјалну правду, људска и мањинска права. Да се бори против сваког негативног друштвеног понашања.

Бити члан Демократске странке значи сваког тренутка на свом радном месту, у породици, у свом окружењу, стремити бољем, тежити напретку. Само тако ћемо од Србије створити мирну, стабилну државу задовољних људи.


Зашто сам демократа?

Ја сам демократа зато што:
Верујем да се снага и потенцијали наше земље налазе у људима, и да се сваки поредак мора заснивати на поштовању и заштити личног достојанства, слободе и права на неометан развој сваког појединца.
Верујем у једнака права и једнаке шансе за све, без обзира на пол, националну, верску и другу припадност.
Верујем да добровољно организовани грађани, удружени ради остваривања заједничких циљева, могу да савладају и најтеже препреке.
Верујем да будућност у себи носи велике шансе за напредовање нашег народа и наших грађана.
Верујем да се Србија непрекидно мора враћати својим коренима, у којима је утврђено опредељење за слободу и демократију.
Верујем да приватна иницијатива представља мотор напретка у свим областима, и да свака институција нашег друштва треба да негује и подстиче самосталност појединаца у размишљању и деловању.
Верујем да власт треба да буде сервис грађана, под њиховом будном контролом и у сталном процесу усавршавања.
Сматрам да држава треба да буде све јефтинија, уз штедњу и финансијску одговорност буџетских органа, да би више новца остајало грађанима који су га и зарадили.
Верујем да је Демократска странка најбоља организација за претварање ових идеала у стварност.
Десет особина сваког правог демократе
Демократа је искрени борац за социјалну правду. Свака неправда и свако угрожено право га одмах покрену на акцију. Његови суграђани сматрају га најбољим адвокатом својих интереса.
Демократа је знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.
Демократа је предузимљив, зна како ће решити проблем. Да би то постигао, демократа је у току, интересује се и информише о свим начинима за решавање проблема.
Демократа је поуздан. Кад обећа, он испуни. А у сваком случају, увек се јави и објасни шта се десило.
Демократа је поштен. Он у политици није због личне користи. Довољна награда му је што му људи верују и бирају га да их заступа у остваривању заједничких интереса.
Демократа воли да сазнаје нове ствари. Интересује га све што води напретку и бољим решењима проблема.
Демократа није тврдоглав. Пажљиво слуша аргументе и признаје грешке ако их почини.
Демократа цени стручност, прецизност и професионалност. Није аљкав, нити склон јавашлуку.
Демократа је пристојан. Никада не вређа друге, без обзира на ситуацију у којој се нађе.
Демократа је оптимиста. Верује да за сваки проблем постоји решење, само ако се приступи на прави начин и уз добар план.

Добро дошли у Демократску странку!
Попуните пристипницу ОВДЕ