Градски одбор, тадашњи Општински одбор, Демократске странке Панчево основан је 1990. године, да би престао са радом 1992. године. Рад Општинског одбор Демократске странке Панчево обновљен је 1994. године.

Демократска странка у Панчеву као члан коалиције „Заједно“ први пут улази у састав Скупштине општине Панчево након избора 1996. године, када и улази у општинску власт. Демократска странка је у власти у граду Панчеву све до избора 6. маја 2012. године када прелази у опозицију иако је освојила највећи број гласова на Локалним изборима.

Након  честог распуштања Општинског одбора Демократске странке Панчево, на Скупштини Градског одбора Демократске странке Панчево одржаној 31. маја 2009. године за председницу Градског одбора изабрана је Весна Мартиновић, која је од 2007. године  била повереница за Градски одбор Демократске странке Панчево и предводила Демократску странку у Панчеву на изборима маја 2008. године.

Изборна скупштина Градског одбора Демократске странке Панчево одржана је 25. јуна 2011. године на којој је изабрана Весна Мартиновић за председницу и 20 чланова сталног састава Градског одбора Демократске странке Панчево.

На непосердним изборима за председника/ицу и чланове/ице сталног састава Градског одбора Демократске странке Панчево одржаним 29. новембра 2014. године, за председника изабран је Предраг Богатинчевић и 25 чланова/ица Градског одбора Демократске странке Панчево.

На непосердним изборима за председника/ицу и чланове/ице сталног састава Градског одбора Демократске странке Панчево одржаним 10. јуна 2017. године, за председника изабран је др Душан Стојић и 19 чланова/ица Градског одбора Демократске странке Панчево, а од 30. јуна 2017. године вд председник ГрО ДС Панчево је Драгољуб Крстић.

Фебруара 2019. године Милош Марковић именован је за повереника Градског одбора Демократске странке Панчево.

Зоран Јовановић изабран је за председника 11. децембра 2021. године на непосердним изборима за председника/ицу и чланове/ице сталног састава Градског одбора Демократске странке Панчево , као и 11 чланова/ица Градског одбора.