Заједничко саопштење опозиције у Шапцу: Режим ће одговарати за насиље над грађанима на мосту на Сави

Градски одбори  Покрета слободних грађана, Странке слободе и правде, Народне странке и Демократске странке у име грађана Шапца, неће дозволити да оно што се десило у суботу, 27. новембра на мосту на Сави, остане у сенци било које друге теме, пошто се поменутог датума десио догађај без преседана.

Полиција је добила наредбу да се повуче како би локални криминалци, који су заједно са осталим члановима СНС-а кренули на прославу рођендана те странке, окупљене грађане напали багером, моткама и чекићима. Тог дана је доказано да је држава Србија окупирана од мафије, да су страначки организовани криминалци преузели закон у своје руке, а полиција престала да постоји И служи народу.

Због тога, у интересу целокупне јавности, инсистираћемо на одговорима на питања, која упућујемо надлежним правосудним институцијама, полицији, али и политичару који одлучује о свему у нашој држави и ко је најодговорнији - Александру Вучићу:

1)    Kо је наредио полицији да се повуче и на тај начин омогућио криминалцима да газе и туку грађане?

2)    Зашто још увек нико није одговарао поводом овог случаја?

3)    Зашто нису ухапшени зликовци који су се усудили да на окупљене људе, међу којима су биле и жене са малом децом крену багером, а потом и моткама и чекићима?

4)    Kако је могуће да се ти исти криминалци, који су и од раније познати полицији, и даље, свакодневно бахате у нашем граду, шаљући поруку да су недодирљиви?

Злочин према грађанима који се десио у Шапцу узроковао је солидарну реакцију Шапчана који су се на наредном протесту окупили у рекордном броју. Сигурни смо да ће их на сваком наредном протесту бити све више, зато што се Шапчани не мире са  безакоњем, неправдом и непочинством.

Поручујемо надлежним институцијама и оном који их је узурпирао и потчинио свом личном и партијском интересу, Вучићу, да дешавања са моста на Сави сигурно неће бити заборављена. Одговараћете!

Информативна служба Демократске странке