Управни суд донео два решења да би Вучић могао да бира

Још једно понављање избора у општини Бујановац, на бирачком месту број 6 у селу Велики Трновац, представља тежак скандал у режији режима Александра Вучића.

Наиме, на седници Председништва Српске напредне странке, Ана Брнабић је издала наредбу да се усвоји жалба Коалиције Албанаца Долине коју су претходно одбиле и Општинска и Републичка изборна комисија. Зато је Управни суд донео два решења, једно о одбијању, а друго о прихватању жалбе Коалиције Албанаца Долине, препуштајући Александру Вучићу да узме оно које му више одговара.

До сада невиђену врсту политичког безобразлука представља оптужба Ане Брнабић да су опозиционе партије које су учествовале у лажном дијалогу са влашћу једини кривци за понављање избора јер је наводно опозиција дала лоша законска решења. Нажалост, све оно на шта је указивала Демократска странка да је лоше у постојећем изборном закону, доживело је свој врхунац у јучерашњем дану. Управни суд је постао играчка за остваривање интереса и испуњавање ко зна каквих и коме датих обећања Александра Вучића и његов приватни услужни сервис, изгубивши своју независност и непристрасност, а добивши Ану Брнабић као свог портпарола. Да смо имали слободне изборе као сто је то био случај од децембра 2000. до маја 2012, не само да би била формирана скупштина, већ бисмо имали и владу.

Србија је без институција, без владе и парламента, дочекала једну од највећих светских криза од завршетка Другог светског рата, а Александар Вучић се још једном наругао свим грађанима Србије и институцијама наше државе. Демонстрирајући своју самовољу, онемогућио је да Србија заштити своје интересе и интересе грађана у условима глобалне економске, политичке и безбедносне кризе, а наметнутим одлукама Управног суда се и криза на унутрашњем плану још више продубила.

Информативна служба Демократске странке