Миливојевић: Режим претњама Kривокапићу показао да није одустао од политике мржње

Репетирањем пиштоља од стране припадника полиције на сина Здравка Kривокапића, Вучићев режим је још једном демонстрирао да је политика зарђале кашике његова једина политика за којом увек радо посеже када је у кризи.

Још је страшније што се политика насиља и застрашивања не примењује само на оне који разобличавају карактер Вучићевог мафијашког режима у Србији, већ је она постала и модел понашања у односима са државама у окружењу.

Александар Вучић је претходне године свог самовлашћа искористио да од Београда направи сигурну кућу за све мафијашке кланове из Црне Горе. Нажалост, са истом посвећеношћу којом је пружао уточиште криминалним клановима, Вучић се трудио да из Београда протера све који га не виде као фактор мира и стабилности на Балкану и који јасно виде да је за само девет година Београд постао балканска Богота.

Свака држава би се поносила чињеницом да се у њеној престоници школују или раде чланови породица председника влада и држава у региону, а ову чињеницу би истицала као пример своје отворености и показатељ високих стандарда које је достигла. Поновним застрашивањем чланова породице председника владе Црне Горе, Здравка Kривокапића, режим Александра Вучића показује да још увек није одступио од политике мржње, застрашивања и хушкања. До јуче је ту политику промовисао код Kарлобага, а данас би њоме да маше са Цетиња.

Председнику владе Црне Горе, али и свим грађанима из региона поручујемо да ће Србија ускоро поново биити слободна земља у коју су добродошли сви који би у њој да се школују, раде и професионално остварују, градећи са нама мостове пријатељства и регионалне сарадње.

Господине Kривокапићу, видимо се ускоро у слободном Београду.

Срђан Миливојевић,
Члан Главног одбора Демократске странке