Ракић: Сва власт је и даље у рукама једног човека

Заменица председника Демократске странке и будућа народна посланица Драгана Ракић изјавила је данас да одлагање поновљеног гласања у Великом Трновцу због дојаве о наводно подметнутој бомби, представља нов необорив доказ да режим Александра Вучића намерно одлаже завршетак парламентарних избора започетих још 3. априла.

Политички систем у Србији је практично разорен и сва и законодавна и извршна власт су и формално и суштински сконцентрисане у рукама само једног човека: нелегитимног председника Александра Вучића.

„Уместо да је Србија добила Скупштину и Владу, сведоци смо да је вољом корумпираног режима Александра Вучића, Србија добила изборну агонију за коју нико више не зна када ће бити окончана. Организованом криминалу, који је у међувремену стекао моћ коју објективно никад до сад није имао, није ни стало до тога да Србија буде држава са јаким институцијама и законима истим за све. Мафији је једино важно да има свог 'дона' који има власт над животом и смрти, над природним ресурсима и богатством наше земље, који управља свиме у овој земљи и који одређује не само чија рука, већ и колико дубоко, може да се гурне у народни џеп. Вучић и његове присталице су Србију и њене грађане увукли у блато из којег не може ни на исток ни на запад све док се не ослободи режима који је разорио и отео државу, а сад се и отворено руга свему нормалном и здравом што је још остало у земљи,“ изјавила је Драгана Ракић.

Информативна служба Демократске странке