Ракић: РТС дискриминише жене, срамотно је што нема преноса светског првенства

Народна посланица и заменица председника Демократске странке Драгана Ракић указала је данас на то да се однос Српске напредне странке према женама и родној равноправности огледа како кроз непостојање жеље да се жене оснаже и заштите од насиља, тако и кроз однос медија према женама.
О женама се најчешће прича као о жртвама, мајкама или о томе како пружају подршку политикама које промовишу мушкарци, док борбе И успеси жена не привлаче пажњу медија.

“Јавни сервис упорно наставља да дискриминише жене. Какву поруку РТС шаље женама широм Србије тиме што нема преноса ни Светског првенства у кошарци за жене у Сиднеју, ни Светског првенства у одбојци за жене на ком наше одбојкашице бране титулу? И као да то није довољно, за разлику од такмичења за мушкарце, вести о њиховим утакмицама нису довољно видљиве чак ни на сајту. Какву поруку РТС шаље кошаркашицама и одбојкашицама? Девојчицама које сањају да играју за репрезентацију? Да су нам мање важне од њихових колега мушкараца? То је велика срамота,” тврди Драгана Ракић.

Демократе подсећају да је положај жена у нашем друштву из године у годину све лошији, захваљујући институцијама које су углавном и глуве и неме и јавном сервису који упорно запоставља и дискриминише велики део грађана и грађанки Србије.

Информативна служба Демократске странке