Перформанс градске власти уместо акционог плана

Београд је уз стару-нову градску власт оличену у новом градоначелнику Александру Шапићу, добио и нове саобраћајне знакове.

Како је градоначелник Шапић и најавио, постављени су знакови који упозоравају возаче на критична места која би требало да заобилазе током кишних падавина, јер се на њима стварају бујице и језера. Да није тужно, било би смешно. У стилу Монти Пајтона, а као врхунац духовитости новог градоначелника, нова градска власт је уверена да ће се проблеми најбоље решити тако што се глава окрене на другу страну и проблем заобиђе.

Уместо да озбиљно приступе решавању проблема запуштене кишне канализације, чишћењу колектора и улагању у виталне градске системе, градоначелник саветује грађанима да обиђу бујице. Подсећамо градоначелника да је још 2015. донет Акциони план адаптације на климатске промене у Београду, који предвиђа повећање зелених површина, обнову и изградњу одводних система и колектора, али нигде није предвиђено постављање знакова упозорења на поплаве. Питамо се да ли је следећи потез градоначелника подела гумених чамаца Београђанима или можда забрана изласка из кућа током кишних падавина?

Апелујемо на градоначелника Шапића да престане да вређа грађанке и грађане Београда оваквим погубним управљањем вишемилионским градом и да приступи озбиљном, системском решавању проблема у граду, или да поднесе оставку и своје место препусти компетентнијим и способнијим људима.

Демократска странка је уверена да оваква власт неће још дуго бити у прилици да системски разара Београд и да ћемо по смени власти преузети одговорност како за исправљање штете коју тренутно прави актуелна власт, тако и за правилан развој престонице и тиме вратити достојанство Београђанкама и Београђанима.


Градски одбор Демократске странке Београд