Новаковић: Грађани плаћају борбу за премоћ унутар Универзитетског клиничког центра Војводине

Председник Покрајинског одбора Демократске странке (ПО ДС) за Војводину Небојша Новаковић изјавио је данас да су интересне групе унутар Српске напредне странке потпуно приватизовале и разориле здравствени систем у покрајини и да је последњи сукоб у вези са покушајем смене директорице Универзитетског клиничког центра Војводине (УKВЦ) то само оголио пред јавношћу.

Новаковић је оценио да је одлука Скупштине Војводине којом је Покрајинској влади одузето право да именује директора УKЦВ противна и Закону о здравственој заштити и Статуту Аутономне покрајине Војводине и додао како је она донета са циљем да се председнику Покрајинске владе Игору Мировићу и ресорном покрајинском секретару онемогући да кадрирају у највећој здравственој установи у Војводини. По свему до сад познатом, реч је о покушају ривалске групе у владајућој странци да заштити своје људе и интересе у здравственој институцији коју потреса скандал са илегалном ковид-болницом унутар Инфективне клинике.

"Случај Kлиничког центра је очигледан пример како лоша политика утиче на животе сваког од нас, јер је због борбе за политичком доминацијом и финансијских интереса унутар власти сада угрожено функционисање највећег подсистема у војвођанском здравству. Видео сам да је председник Покрајинске владе Игор Мировић и сам изјавио како је скупштинска одлука противзаконита и противстатутарна, али нисам видео да је именовао оне који су криви за такву одлуку. Он вероватно има своје разлоге због којих се не усуђује да упре прстом у кривце, али треба да зна да на тај начин и сам постаје саучесник у скандалу. Борбу за премоћ и доминацију унутар режима и у овом случају плаћају сами грађани, својим новцем и здрављем, а то се не сме дозволити" упозорио је председник ПО ДС Небојша Новаковић.

Информативна служба Демократске странке