Нестручни активиста СНС-а управљао багером, штета пожара више десетина милиона евра

Jучерашњи пожар у Kолубари, као и претходне хаварије су директна последица страначког запошљавања и нестручног управљања целокупним системом ЕПС-а.

Да би неко постао багериста некада је било потребно бар 5-6 година учења и радног искуства у Kолубари. Јуче, у тренутку пожара, одлагачем је управљао радник који има свега неколико месеци радног искуства. За ово радно место га је препоручило, пре свега, чланство у Српској напредној странци. Због тога је директна штета на одлагачу већ сада 2 милиона евра. Одлагач се тренутно налази на нестабилном делу одлагалишта и постоји опасност од још веће директне штета. Индиректна штета, као последица смањене производње и испоруке угља, у наредним месецима могла би достићи и више десетина милиона евра.

Демократска страна упозорава јавност да ће испорука електричне енергије бити угрожена, а рестрикције струје постати сурова реалност, ако се хитно са свих позиција у ЕПС-у не смени нестручни кадар, због којих се и догодио низ хаварија. А огромну штету, која је настала, свакако ће плаћати сви грађани Србије.

Информативна служба ГрО Демократске странке Београд