Миливојевић: Вучић се поново обрушио на новинаре и телевизију Н1

Надмена бахатост коју је демонстрирао председник Српске напредне странке Александар Вучић на ванредној конференцији за новинаре према Филипу Лукићу, новинару Н1 телевизије, заслужује осуду свих новинара и свих актера на политичкој сцени Србије.

На питање због чега је сазвао ванредну конференцију за новинаре поводом посете Ангеле Меркел на којој се појавио у друштву министра полиције и финансија, али не и министра спољних послова, Александар Вучић се салвом непримерених  коментара обрушио и на новинара, и на телевизију Н1. Овакав непримерен наступ где се на питање не одговара снагом аргумената, већ снагом нагомилане бахатости и примитивизма, приликом чега се коференције за новинаре користе за обрачун са опозицијом и вређање новинара који нису по вољи режима, најбољи су доказ да они који нису у стању да владају собом не могу да владају и Србијом. Уместо да свог партијског шефа опомену да се овако не комуницира са новинарима, двојица министара су са одобравањем реаговала на овај испад Александра Вучића.

Kонференције за новинаре председника Српске напредне странке одавно су постале фестивал бесмисла, бахатости и простоте сваке врсте, али захваљујући питањима независних новинара оне су и својеврстан тест личности. Филип Лукић је демонстрираном лекцијом о новинарској и људској храбрости, грађанима Србије пружио још једну прилику да виде да је сву власт у Србији приграбио један лабилан појединац. Александру Вучићу је најбоље да се навикава на питања која му нису по вољи, јер ће му тужилац за организовани криминал ускоро постављати много незгоднија питања.


Срђан Миливојевић
члан Главног одбора Демократске странке