Миливојевић: Нема правде и казне за налогодавце ни после три године од бруталног напада у Kрушевцу

Председник Извршног одбора Демократске странке Срђан Миливојевић подсетио је да се навршило три године од покушаја убиства Борка Стефановића и подмуклог напада на Бобана Јовановића и остале учеснике политичке трибине у Kрушевцу.

Овај скандалозан догађај, незабележен у Србији од 2000. године, довео је до отпочињања најдужих грађанских протеста, под називом СТОП крвавим кошуљама, који су трајали све до почетка пандемије.

Три године од овог бруталног напада, Србија дочекује са ублаженом казном за нападаче, која је испод законског минимума за овако тешко кривично дело и без спознаје ко су налогодавци овог злочиначког насиља.

„Србија је данас држава којом управља мафија и отргнуте безбедносне службе којима газдују криминални кланови. Ноћ у овој земљи још увек пада да би неког прогутала, не би ли под окриљем свеопште таме, режим наставио са својим криминалним активностима. Ипак, бакља слободе упаљена у Kрушевцу после овог тешког злодела, данас гори као неугасли светионик слободе, показујући пут ка свитању које у мраку напредне Србије прижељкују сви слободољубиви грађани ове напаћене и од стране мафије поробљене државе,“ поручио је Срђан Миливојевић.

Миливојевић сматра да храброст Борка Стефановића и Бобана Јовановића надахњује све грађане који не пристају на крваву свакодневницу, а да су њихове повреде само још један ожиљак на лицу слободе која се види на пролећном хоризонту. И нападачи и налогодавци овог срамног напада морају знати да са слободом незаустављиво долази и правда, поручује председник Извршног одбора демократа.

Информативна служба Демократске странке