Манојловић: РЕМ остао главна одбрана режима, не одустајемо од захтева да савесно и по закону обавља посао

Потпредседница Демократске странке и народна посланица Татјана Манојловић реаговала је данас на срамно образложење РЕМ-а одлуке о додели националних фреквенција.

„РЕМ наставља да се подсмева свима нама који се не миримо са тим да нам је држава отета. Овим образложењем послао нам је јасну поруку да ће РЕМ остати прва линија одбране режима и да чланице и чланови Савета не маре нимало за то шта мисле они који се залажу за поштовање закона, медијске слободе и новинарство које се заснива на поштовању професионалног кодекса, објективно, истинито и благовремено информисање,“ изјавила је потпредседница демократа.

Посланички клуб Демократске странке искористиће све расположиве механизме које повратак у скупштинске клупе пружа да делују у интересу јавности.

„Сигурни смо да ће се и све колеге из осталих опозиционих група придружити нашој иницијативи јер услов свих услова у демократизацији Србије јесте пробијање медијске блокаде и ’осветљавање’ Србије. Показали смо на конститутивној седници да, иако нас је мање, имамо снагу када наступамо синхронизовано. Србија је и наша домовина и нама је стало да буде уређена,“ поручила је Татјана Манојловић и најавила да правни тим Демократске странке разматра даље кораке, укључујући и подношење кривичних пријава против Савета РЕМ-а због злоупотребе службеног положаја и несавесног рада у служби.

Информативна служба Демократске странке