Манојловић: Избор Оливере Зекић био би шамар грађанима Србије и борцима за слободне медије

Потпредседница Демократске странке Татјана Манојловић изјавила је данас да је избор Привременог надзорног тела за праћење медија потпуно обесмишљен, баш као што је режим Александра Вучића обесмислио и целокупне преговоре о изборним условима, а да је најава да ће Оливера Зекић бити постављена на чело овог тела само још једна потврда да је одлука демократа да не учествују у таквој рашомонијади била исправна.

„Можете ли да замислите већи апсурд од тога да Оливера Зекић, председница Савета РЕМ-а, буде праћена од стране Оливере Зекић, председнице Привременог тела за праћење медија, и да гарантује да ће РЕМ од сада заиста да ради свој посао на професионалан начин? Ја не могу.

Одлично се сећам начина на који је Зекићева изабрана за председницу РЕМ-а, а пратим и како РЕМ функционише од тада. Данас је РЕМ тело које грађанима поручи да промене канал ако им се не свиђа да гледају промоцију убице Зорана Ђинђића и то је, пре свега, заслуга и одговорност Оливере Зекић.

Зато ће, уколико она заиста буде на челу Привременог тела, то бити увреда за све грађане Србије и посебан шамар за оне који су се претходних година борили за боље изборне услове и слободне медије,“ закључила је Татјана Манојловић.

Информативна служба Демократске странке