Држава капитулирала пред лажним дојавама о бомбама у школама, одговорност на Вулину и Ружићу

Нова серија лажних дојава о постављеним бомбама у школама широм Србије и прекид наставе су показали сву немоћ ове власти у борби против сајбер тероризма. Ни данас у стотинама школа широм Србије неће бити наставе, што озбиљно угрожава регуларан завршетак школске године. 

Ученици из многих предмета треба да раде завршне провере знања, а у току је и закључивање оцена. Све то неће моћи да буде приведено крају, ако и наредних дана буде долазило до прекида наставе.

Ресорни одбор Демократске странке за образовање захтева од министара Вулина и Ружића да јасно кажу које су акције и мере предузели како би се прекинуо низ лажних дојава о бомбама и како би ученици могли несметано да наставе школовање. Безбедност деце увек мора бити на првом месту, а ови догађаји су показали да ни наставници, али ни обезбеђење у школама није обучено за реакције у оваквим ситуацијама.

Са друге стране, ова власт и даље не ради на томе да све недостатке и пропусте у обезбеђивању школа - реши у кратком временском периоду. Због тога се Демократска странка прибојава не само како ће се завршити ова школска година, него како ће се наставни процес одвијати и у наредној.

Информативна служба Демократске странке