Ђинђићев мурал поново мета напада

Нови мурал др Зорана Ђинђића на Платоу код Филозофског факултета поново је уништен само неколико дана након што је обновљен у заједничкој акцији Демократске странке и Покрета слободних грађана.

Демократе подсећају да је Србија пре Зорана Ђинђића била земља хиперинфлације, несташице и опште беде, искључена из свих међународних токова и ослабљена политичким обрачунима и ратовима. Док су се припадници тадашњег, односно, садашњег режима богатили деведесетих година, грађани Србије су ти који су ишли у рат и и враћали се у државу у којој није било довољно ни хлеба, а за плату није могла да се купи ни литра млека.

Зоран Ђинђић је грађанима улио наду да Србија може бити слободна, демократска и европска и то је идеја коју демократе и данас негују и за коју се и данас боре. На том путу неће нас зауставити ни мафијашка власт која већ десет година покушава да нас убеди да су сви исти како би обесмислила сваки активизам, јер не можемо и нећемо да одустанемо од борбе за сигуран и достојанствен живот свих грађана Србије. Идеје због којих је први демократски премијер изгубио живот и даље живе и зато демократе поручују да не могу појединци толико пута да униште мурал колико га пута демократе, заједно са својим опозиционим партнерима, могу обновити.

Информативна служба Демократске странке