Бајатовић је био неуспешан студент, а сад - доктор наука?

Демократска странка позива Душана Бајатовића да објасни јавности како је успео да у рекордном року, уз више изузетно захтевних послова које професионално обавља, заврши и докторске студије, напише и одбрани докторску дисертацију.

Будући да је реч о вишеструком државном функционеру, а сада и научнику са невиђеним достигнућима, он има обавезу да и јавности и научној заједници такође објасни како је успео да за врло кратко време, са коауторима, напише и објави неколико научних радова у престижним међународним часописима, кад то тешко полази за руком чак и онима који се искључиво баве науком. Бајатовић је дужан да у вези са својим докторатом објасни практично све осим тога одакле му паре за докторске студије, јер од јавних функција које обавља месечно зарађује чак 34000 евра.

Ресорни одбор Демократске странке за образовање захтева од овог посланика владајуће коалиције да одговори на још неколико питања:

Kако је успео да, потпуно непримећен од других докторанада и свих осталих на Факултету техничких наука, са просечном оценом 10,00 положи све испите док истовремено ради као директор "Србијагаса", посланик у Скупштини Србији, члан Надзорног одбора "Југоросгаза", председника надзорног одбор складишта гаса „Банатски Двор“ и директор "Гастранса"?

Да ли је своје искуство у гомилању дугова "Србијагаса" имплементирао у докторску дисертацију, будући да је Влада Србије том предузећу само у 2019. години отписала дуг од невероватних 1,2 милијарде евра.

Напослетку, јавност и научна заједница морају коначно сазнати на којем факултету је и када Бајатовић завршио основне и магистарске студије, или је високу научну титулу стекао само са регуларном  матуром?

Наше сумње у Бајатовићев подвиг, осим поменутих разлога, засноване су и на чињеници да је он својевремено одустао од студија на другој години електротехнике још у првој половини деведесетих година, када је постао потпредседник Младих социјалиста. Заиста је тешко поверовати у то да је некадашњи неуспешни студент основних студија на Факултету техничких наука после више од четврт века на истом факултету на тако блистав начин регуларно стекао титулу доктора наука.

Информативна служба Демократске странке