Хитна оставка или смена в.д. директора Дома здравља Панчево др Стојана Вишекруне

Панчевачке демократе се питају да ли због нечије сујете, нестручности и небриге требају да испаштају све Панчевке и сви Панчевци и да ли је фотеља др Стојана Вишекруне драгоценија од здравља и живота наших суграђана?


Панчево, 27. јануар 2022. године

У данима када „Covid19“ бројеви обарају све рекорде од почетка епидемије, менаџмент Дома здравља Панчево, на челу са др Стојаном Вишекруном је у дубоком зимском сну, не водећи рачуна о пацијентима којима је помоћ преко потребна. Као што је др Вишекруна у зимскон сну, тако је и градоначелник Стевановић, којем је брига о здрављу пацијената толико битна да је Панчево град који нема ресорног већника за здравство.

Наиме, ситуација са „Covid19“ је измакла контроли, а ни др Вишекруна, ни градоначелник Стевановић, не чине ништа да Панчевке и Панчевци добију адекватну здравствену заштиту. Уместо адекватне здравствене заштите, грађанке и грађани Панчева добили су вишесатно чекање у непрегледним редовима, уз стајање, по најјачој хладноћи испред „Цовид19“ амбуланти да би добили лекарску помоћ и одрадили неопходне лабораторијске анализе.

За то време, док су промрзли грађани у редовима, актуелни в.д. директор Дома здравља Панчево, др Стојан Вишекруна, којем је мандат истекао новембра прошле године, седи у својој топлој канцеларији и бави се тиме како да сачува своју фотељу, јер са тог места не види проблем са којим се оболели суочавају. Поред тога што се дотични не бави пацијентима, али и због лошег односа према запосленима тражена је његова оставка.

Напредњачка власт, којој је слоган кампање био “За нашу децу” показала је како и колико брине о деци, тако што нам деца са родитељима стоје напољу по цичој зими чекајући на преглед, а град Панчево нема дечију „Covid19“ амбуланту.

Демократска странка Пачево, позива в.д. директора др Стојана Вишекруну да у интересу грађанки и грађана Панчева одмах поднесе неопозиву оставку, а градоначелника Александра Стевановића у случају да в.д. директор др Вишекруна то не учини, истог смени по хитном поступку и сам да поднесе оставку.

Панчевачке демократе се питају да ли због нечије сујете, нестручности и небриге требају да испаштају све Панчевке и сви Панчевци и да ли је фотеља др Стојана Вишекруне драгоценија од здравља и живота наших суграђана?

Градски одбор Демократске странке Панчево